ONDERHOUDSTIPS - Trea's bodyfashion

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

NIEUWS en TIPS

Hoe onderhoudt u uw badkleding het beste ?

Regelmatig komt het voor dat winkeliers geconfronteerd worden met klanten die terugkomen met badkleding. De klacht is veelal dat er een streep in het midden van de rug of op de borst is ontstaan. Schijnbare verkleuringen of een witte waas over de badkleding zijn veel voorkomende klachten. Brandvlekken en beschadigingen (gaten en ladders) komen ook voor. Klachten waarvoor de klant het liefst ziet dat de winkelier het betreffende kledingstuk omruilt. Niet alle bovengenoemde klachten worden veroorzaakt door slecht materiaal van de badkleding, maar hebben veelal andere oorzaken. In veel van de bovenvermelde klachten zal de leverancier terecht geen schadvergoeding geven.

Ongetwijfeld komen er klachten naar voren die terecht zijn en die door de fabrikanten zonder problemen worden vergoed. De meeste fabrikanten zullen ook in twijfelgevallen overgaan tot vergoeding van de badkleding.

Schadeoorzaken:

-Lichte strepen op de rug en borst worden veelal veroorzaakt door het wassen van de haren met de badkleding aan. Shampoo, hoe geschikt ook voor het reinigen van uw haar, bevat bestanddelen die de badkleding aantasten zodat op die plaatsen waar de uitgespoelde shampoo langs loopt strepen ontstaan.
-Ook zonnebrandmiddelen werken schadelijk op de lycra in.
-Transpiratie is een zeer grote boosdoener voor de samenstelling van de stof. De zuren kunnen de elastische garens aantasten. Vrijwel altijd openbaart zich dit op de rug, de zijnaden, op de buik en onder de borsten.
-Beschadigingen kunnen worden veroorzaakt door het schuivan over ruwe oppervlakken zoals bijvoorbeeld betonranden van de bassins of rieten stoelen waaraan de badkleding kan blijven haken.
-Maakt u gebruik van glijbanen of sluisbuizen waar te weinig water over gevoerd wordt, dan kan door de warmteontwikkeling, die door het glijden ontstaat de badkleding zelfs verbranden.

Onderhoudtips:

-Was de badkleding na gebruik in een goed gevulde wasmachine met een, liefst vloeibaar, fijnwasmiddel. GERINGE hoeveelheid wasmiddel gebruiken !
-Beugelbikini's en beugelbadpakken in een waszakje wassen.
-Geen shampoo gebruiken als u zwemkleding draagt.
-Niet laten drogen in de felle zon (met name katoen)
-Niet in de droogtrommel drogen.
-Badkleding pas opbergen als het GOED DROOG is.
-Vochtige badkleding indien mogelijk niet in een luchtdichte (plastic) tas meenemen.
-Bij contact met ruwe oppervlakken kan badkleding gaan pillen.
-Zonbeschermingsmiddelen niet in aanraking laten komen met de badkleding.
-Draagt u langere tijd achter elkaar badkleding, dan adviseren wij u regelmatig te wisselen i.v.m. de invloed van transpiratie.
-Pas op met glijbanen. Ze kunnen schroeiplekken veroorzaken.

 
Openingstijden: Dinsdag t/m donderdag 09.30-12.00 en 13.00-17.30 uur / Vrijdag 09.30-12.00 en 13.00-18.00 en 19.00-21.00 uur / Zaterdag 09.30-17.00 uur
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu